top of page

Småbrukare

IMG_9438_edited.jpg
IMG_9438_edited.jpg

Granlunds får- och bigårdar

Intresset för bin och biodling finns med sedan barnsben. Flera av våra bikupor har jag ärvt, tillsammans med den utrustning jag använder när jag slungar honung. Bikupor och utrustning kommer från den gård i Västergötland där jag som barn vistades några veckor varje sommar. När gården skulle säljas fick jag ta över utrustningen.

Förutom honungen tar jag vara på vaxet som bina producerar. Vaxet används till fin och vårdande salva och bivaxdukar. Bivaxdukarna är ett perfekt alternativ till plastfolie. Kontakta mig gärna om du är intresserad av honung eller biprodukterna. 

073 02 73 163

  • Instagram
  • Facebook
alnmWgqaR2Kh2SIHbf6YGw.jpg

Fårrasen är Roslagsfår. En svensk lantras  som tillhör gruppen allmogefår. Fåren hjälper oss att hålla landskapet öppet. De är mycket duktiga betesdjur. 

Vi försöker numera hålla koll på när de ska betäckas och vi ser fram mot lammningstiden på våren när hela naturen runt gården också väcks till liv.

På hösten är det dags för slakt. Sånt är livet:-(

Kontakta mig gärna om du är intresserad av lammkött, fårull eller skinn.

073 02 73 163

  • Instagram
  • Facebook
alnmWgqaR2Kh2SIHbf6YGw.jpg

Välkommen!

Kanske du har varit på något event i vår lada? Här har firats födelsedagar och hållits festivaler. Sommaren 2023 blev det också spelning av mer klassisk karaktär. 

Nu funderar vi på vad vi ska hitta på för kul i ladan och runt vår gård nästa sommar. Tids nog kan du få veta mera.

Snart kan du få veta mer
IMG_9435.JPG
bottom of page